Skip to content

Biografie

Eline de Gast heeft haar passie voor de piano ontdekt op haar achtste jaar. Tot haar zeventiende heeft ze les gehad aan de Muziekschool ‘Goeree-Overflakkee’ van Piet Westhoeve. Vervolgens heeft ze een jaar de vooropleiding gevolgd aan het conservatorium Codarts te Rotterdam en tegelijkertijd haar VWO diploma behaald.

In februari 2017 is Eline cum laude  afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam. Ze heeft gestudeerd bij Stéphane de May en Bart van de Roer. Masterclasses volgde ze bij diverse musici, waaronder Jean-Bernard Pommier, Kathryn Stott, Jan Dobrzelewski, William Howard, Ragna Schirmer, Andreas Haefliger en vele anderen.

Eline treedt regelmatig op als solist, kamermusicus en begeleider in de grote concertzalen van Nederland. Zo concerteerde zij meerdere malen in de Jurriaanse Zaal van De Doelen met werken van Fauré, Dvorák en Mendelssohn. Ook trad zij op in de Zeeuwse Concertzaal en de Grote Zaal van De Doelen met ‘Le Carnaval des Animaux’ van Saint-Saëns voor twee piano’s en orkest o.l.v. internationaal gerenommeerd dirigent Arie van Beek. In maart 2017 concerteerde zij met het Lets Radiokoor (Latvian Radio Choir), wat wordt gezien als een van de beste koren ter wereld. Onder leiding van maestro Sigvards Klava heeft zij werken van Vasks, Karlsons en de Liebeslieder en Waltzer van Brahms uitgevoerd. Onlangs trad zij op met het Rotterdam Symphony Chorus in een uitverkochte Grote Zaal van De Doelen.
Ook is Eline werkzaam als begeleider van dansvoorstellingen. Zo heeft zij de dansvoorstelling ‘A Way A Lone’ verschillende keren uitgevoerd, welke is gebaseerd op de 15e Goldbergvariatie van Bach, waarbij zij heeft mogen samenwerken met de beroemde choreograaf van deze voorstelling: Jiri Kylián. Ze heeft deze voorstelling o.a. uitgevoerd op het Free to Move Dansgala 2016 in het bijzijn van Prinses Beatrix en op het medisch congres ‘Lof der Geneeskunst’ in de Grote Zaal van De Doelen.

Naast optreden in grote zalen geeft Eline met veel plezier pianorecitals in intiemere setting waarbij zij graag zelf toelichting geeft bij het te spelen programma. Met haar veelzijdige repertoire speelt Eline werken van Bach tot Messiaen, met een voorliefde voor muziek uit de Russische romantiek van Rachmaninoff en Scriabin. Ook heeft zij een passie voor zangbegeleiding en speelt zij graag liederen van Schubert en Schumann.

Naast uitvoerend musicus is Eline ook op educatief gebied actief en wil zij door middel van het geven van pianolessen en workshops haar liefde voor muziek aan anderen doorgeven. Voor haar eindscriptie van de bachelor klassiek piano heeft Eline onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van muzikaliteit bij kinderen en daarbij met name onderzocht hoe muzikaliteit bij kinderen het beste gestimuleerd kan worden. De opgedane kennis en resultaten past zij toe in de praktijk van het lesgeven. Sinds augustus 2016 is Eline is als pianodocente verbonden aan het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee waar ze pianolessen geeft aan zowel beginners als gevorderden in alle leeftijdscategorieën.

Deze veelzijdige en gepassioneerde pianiste is met haar drukke concertagenda regelmatig te zien en horen in de media, waaronder verschillende live optredens op Radio 4.